Forfatter Emne: Motorlampe  (Læst 4713 gange)

Offline Mosvang

  • Carabiniere
  • *
  • Indlæg: 9
  • Karma: +0/-0
  • Køn: Mand
Motorlampe
« Dato: 2 September 2013 09:05:03 »
Hej gutter

I weekenden tændte min motorlampe i min 156 2,0 JTS. Var langt hjemmefra, så kørte videre, da jeg ikke kunne mærke nogen som helst ændring af motorkraft, omdrejningsvillighed eller noget.
Min tidligere 156 skete det samme, bare i Sydtyskland, og der kørte jeg den også hjem. Og der var det lampda sonden der var gået.
Mindes at kunne huske et indlæg fra "det gamle" Cuoresportivo, om at hvis man ikke kan mærke noget på bilen, kan man godt køre videre, og få det tjekket senere.

Så mit spørgsmål er hvad i tænker om en motorlampe der lyser, uden nogen mærkbar ændring?
Har en længere tur til en kunde i morgen, som jeg helst ville tage i min egen bil, derfor spørgsmålet.

På forhånd tak

/Mosvang



Offline SteffenJ3316V

  • Carabiniere
  • *
  • Indlæg: 101
  • Karma: +0/-0
  • Køn: Mand
Sv: Motorlampe
« Svar #1 Dato: 2 September 2013 14:18:07 »
Hvis den ikke er gået i nødprogram ville jeg ikke være nervøs for at køre i den. Giver dog ingen garanti  :D
Det kan sagtens bare være lampdasonde eller MAF det er galt med
Alfasud Sprint 1,7 Alfa Romeo 33 1,7 16V QV
Alfa Romeo 156 RST SW JTD

Offline Riis

  • Carabiniere
  • *
  • Indlæg: 23
  • Karma: +0/-0
  • Køn: Mand
Sv: Motorlampe
« Svar #2 Dato: 2 September 2013 18:35:22 »
Når lampen lyser, går den i nød program med det samme, det betyder bare at den del der er defekt bliver lavet om et en fast værdi i motorstyring.
Og på JTS motoren kan det let være den bagerste lambdasonde der er defekt.

Så bestil du en tid på et værksted i nær fremtid, og kør du bare i den. men lad være med og køre vild.

Offline Bo

  • Carabiniere
  • *
  • Indlæg: 5
  • Karma: +0/-0
  • Køn: Mand
Sv: Motorlampe
« Svar #3 Dato: 2 September 2013 19:32:34 »
Jeg har kørt hjem fra italien med en motorlampe tændt på en 2,0 JTS uden problemer, det var en lamdasonde som bare skulle slettes igen

Offline Ole Nielsen

  • Redaktør
  • Comandante
  • *****
  • Indlæg: 10.487
  • Karma: +3/-0
  • Køn: Mand
Sv: Motorlampe
« Svar #4 Dato: 3 September 2013 02:12:25 »
Har kørt til Heidepark med motorlampe tændt (BMW) og de viste sig at være en lille revne i indsugning ved luftmængdemåler...
Ole Nielsen - OO lll lll OO - Fiat 500S, Punto Evo, Bravo, 500, Punto II, Marea - Alfa 156 SW, 156 TS, 33 QV --> Se dem her

Offline Mosvang

  • Carabiniere
  • *
  • Indlæg: 9
  • Karma: +0/-0
  • Køn: Mand
Sv: Motorlampe
« Svar #5 Dato: 5 September 2013 08:19:28 »
Efter 7-800 km (behersket kørsel), er motorlampen slukket igen  :)

Så det kunne godt være lampda sonden der nu er blevet lufter så meget.
Den sagde også i info-panelet at det var "Engine Control System Failure".

Offline Mosvang

  • Carabiniere
  • *
  • Indlæg: 9
  • Karma: +0/-0
  • Køn: Mand
Sv: Motorlampe
« Svar #6 Dato: 23 September 2013 09:13:53 »
Som opfølgning på min motorlampe, fik jeg rettet fejlen i weekenden.

Det viste sig at være den flexslange der sidder på indsugningen lige inden luftspjældet, der trak falsk luft, så motoren kørte meget fed i tomgang.